Dina Lampor ska INTE Blända andra Förare!

lampor

Även om lampor är viktiga för körning är de en potentiell fara för andra förare. Det stämmer, bilbelysningen kan fungera mot andra förare och personer som är förknippade med fordon i rörelse.

Detta beror på att billjus kan arbeta mot andra förare genom att blända andra förare. Bländning kan i sin tur leda till att sikten försämras avsevärt. Detta kan leda till en trafikolycka, vilket kan förhindras. Hur? Med hjälp av dessa tips!

1) Kontrollera ljusens placering och deras vinkel.

Det första tipset vi kan ge dig är att du bör kontrollera positionen och vinkeln på belysningen för lastbilar och bilar. Detta beror på att strålkastarna ibland, särskilt på grund av krockar, kan bli urkalibrerade.

Det bästa är att vända sig till en expert eller en verkstad för att få hjälp att justera ljusens position och deras belysningsvinkel. En för låg eller för hög vinkel på lastbilsljusen gör att de direkt träffar andra förare, fotgängare och till och med djur och bländar dem.

lampor

2) Användning av fel glödlampor

En annan orsak till att lastbils- och fordonsljus ofta bländar är felaktig användning av billampor. Många gånger köper vi av upphetsning LED-billampor eller xenonlampor som inte passar bra till våra fordon.

Wattantalet kan vara bättre, men om det inte stämmer överens med egenskaperna hos fabrikens släpvagnslampor blir ljusstyrkan annorlunda. En större glödlampa som inte är anpassad till reflektorerna kommer till exempel att leda till att ljuset projiceras otillräckligt.

lampor

3) Kontrollera ljusfiltren

Många fordon har speglar, linser och filter som gör att ljuset projiceras exakt för att belysa vägen, men samtidigt inte blända andra förare. Så är fallet med laserbilbelysning som använder speglar, filter, linser och andra tillbehör för att reflektera ljuset och inte sända ut det direkt.

För att säkerställa att dessa är i gott skick är det nödvändigt att kontrollera tillståndet hos komponenterna i de inre lastbilsbelysningarna. Efter en olycka kan till exempel LED-ljusbalkarna skadas och orsaka bländning.

lampor

4) Använd rätt lampor

Ett annat av de bästa tipsen vi kan ge dig är att lära dig att använda rätt buss- eller billjus. Många använder till exempel helljus på fel sätt i miljöer som staden vilket genererar bländning för tredje part.

Därför är det värt att lära sig när man ska använda halvljus, helljus och dimljus. På så sätt undviker du att ett felaktigt beslut kan leda till att en tredje part bländas, vilket resulterar i en kollision eller trafikolycka.

lampor

5) Kontrollera trafikreglerna

De flesta lokala trafikföreskrifter och bilsäkerhets- och körföreskrifter ger förslag på maximal ljusstyrka för billjus. Det lönar sig därför att kontrollera vad den maximala rekommenderade intensiteten är.

På så sätt undviker du att placera en LED-bar som är för kraftfull och överskrider den föreslagna ljusnivån för till exempel staden. Det kommer också att vara användbart om du vill välja en lampa som är kraftfull för landsbygden eller lantliga miljöer eftersom du då vet vad som är den maximala tillåtna ljusstyrkan.

Titta även på denna blogg mingranne.

Jag har fler artiklar värda att läsa!

Vill du veta mer om bilar? https://wickerlove.com/.

Besök även bloggen autolifestore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *