Motorsport Formel 1-bilar: Hur ser de ut?

Formel 1

Lampor för lastbilar är lätta att identifiera, detsamma gäller för bussar, men hur är det med lampor för racerbilar? Hur fungerar de egentligen? Eller har dessa bilar ens belysning?

Därför tog jag uppgiften att undersöka hur de billjus som ingår i Formel 1 singelbilar ser ut. Det stämmer, här kommer jag att berätta hur LED-bilbelysningen i singel-säkra bilar i den främsta kategorin inom motorsporten fungerar.

Formel 1

Har Formel 1-bilar lampor?

Den första frågan som kommer till oss är om det finns billjus på F1-bilar. Ja, i korthet kan vi säga att billjus finns i de ensitsiga bilarna som tävlar under olika Grand Prix runt om i världen.

Naturligtvis bör du veta att F1-lampor inte är som lastbils- eller billampor som vi alla känner till. Här har vi inte frontljus som de släpvagnsljus vi alla känner till, vi har bara bakljus som dessutom inte är som de konventionella.

Formel 1

Hur ser bakljusen på en Formel 1-bil ut?

Bilbelysningen på en F1 består av tre ledljusskenor som huvudsakligen är fördelade i en central ledljusskena under avgasen. Dessutom finns 2 små remsor eller led-stänger på de bakre vingstöden.

Som vi redan berättat är dessa bakljus tillverkade av Auto LED som kännetecknas av att vara mycket lätta och höghållfasta. Deras mycket låga energiförbrukning och deras stora kapacitet att lysa är andra skäl till varför denna typ av lampor vanligtvis monteras i F1.

Formel 1

Hur fungerar Formula 1-ljusen?

Det viktigaste kännetecknet för F1-bilens lampor är att lysdioderna huvudsakligen lyser i röd färg. Detta beror på att deras syfte är att fungera som varningsljus och inte att lysa upp som är fallet med lastbilsbelysning.

Dess huvudsakliga F1-ljusbalk består av mer än 14 LEDS som lyser rött med hög intensitet. Formel 1-bilens lampor aktiveras när följande händer:

1) Den ensidiga bilens hastighet begränsas när den kör in i depån.

2) När regnläget aktiveras på grund av väderförhållanden.

3) När det finns en röd flagga och bilen måste sakta ner drastiskt.

I någon av dessa situationer aktiveras ljusen på Formel 1-bilar av föraren från ratten.

En annan egenskap hos dessa lampor är att dessa fordonslampor fungerar genom att blinka med en frekvens på cirka 4 HZ. Liksom de säkerhetsfordon som används i denna kategori tillverkas ljusen av Mercedes Benz på grund av deras homologering.

Varför har inte F1-bilar strålkastare?

Du kanske undrar varför F1-bilar inte har strålkastare som lastbilslampor. Detta beror på att själva bilarnas utformning begränsar dem eftersom fronten är utformad för att kunna bytas ut, eftersom de främre vingarna ständigt drabbas av skador.

Det skulle inte vara möjligt att byta ut den bakre vingen och nosen på den ensitsiga bilen lika snabbt om vi hade xenon- eller LED-lampor där, eftersom fler ledningar skulle behöva anslutas. Därför valde vi att ha ett system som är lätt att byta ut och inte tidskrävande att byta ut.

Läs gärna artikeln om vad min fru tipsar om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *