Tips från Frugan: Hyaluronsyra, Icke-kirurgisk näsplastik Forma om Näsan!

Du kan göra det genom att använda ett injicerbart hyaluronsyraimplantat. Att omforma defekter i näsan hade i flera år varit en procedur som gjorts under operation och under narkos. Återhämtningsperioden varade dagar efter läkarens operation och på näsan och området runt ansiktet uppträdde blåmärken och svullnad. Nuförtiden kräver dock ingen operation att få din näsa lätt reformerad.

Vad är icke-kirurgisk näsplastik?

Icke-kirurgisk näsplastik är en kosmetisk hudfyllningsprocedur som ändrar formen på din näsa under en avsevärd tid. Att använda hyaluronsyra för att korrigera nasala defekter är en icke-invasiv estetisk behandling för näsor som uppvisar pubis, dvs “puckel” eller symmetriproblem. Det kan dock ofta hjälpa redan opererade näsor och visa postoperativa missbildningar, eller så anses resultatet i utseende inte vara lyckat. Förbättringsgraden kan variera från 60-70 upp till 100%, d.v.s. för att helt lösa problemet med deformitet.

Korrigeringen av näsans deformitet utan kirurgi – endast med användning av hyaluronsyra – förbättrar den estetiska bilden av näsan men kan inte ge en lösning om det finns funktionella problem, d.v.s. om det är svårt att andas eller andra anatomiska problem.

Hur går behandlingen till?

Läkaren kommer att undersöka näsområdet och bestämma var man ska ingripa. Efter att lokalbedövning har applicerats kommer han, med hjälp av en mycket fin nål, att implantera hyaluronsyran på de utvalda fläckarna under huden. Hela injektionsproceduren överskrider inte varaktigheten av 10 till 15 minuter medan resultaten är omedelbart synliga.

Vilka är fördelarna med icke-kirurgisk näsplastik?

Först och främst kräver det inte generell anestesi och lovar en snabb återhämtning. Dessutom tillåter det en snabb återgång till patientens dagliga rutin säger Estetic i Göteborg. Att korrigera näsdeformiteter med injicerbar hyaluronsyra är en mycket billigare behandling än en traditionell näsplastik och resultaten kan pågå en lång tid ännu, är inte permanenta. På så sätt kan förbättringar enkelt göras när fyllmedlen metaboliseras.

Finns det några biverkningar med Hyaluronsyra?

Direkt efter appliceringen kan en liten irritation uppstå i injektionsområdet på grund av injektionerna, men denna avtar på max 24-48 timmar och kan lätt täckas, oftast med smink. Efter behandlingen är det vanligtvis nödvändigt att applicera is lokalt på injektionsområdet i cirka 30′ till 1 timme. Dessutom, de följande dagarna efter appliceringen, kan det finnas måttlig känslighet i området för hyaluronsyraplacering, som dock svarar perfekt på milda smärtstillande medel och avtar snart.

Hur länge håller resultaten?

Hyaluronsyra är inte ett permanent material utan absorberas gradvis av vävnaderna. I synnerhet absorberas hyaluronsyra i näsområdet i en hastighet av cirka 5 % till 15 % under det första året. Detta innebär att efter ett år försvinner hyaluronsyran som placerats i näsan inte utan förblir på sin plats med en hastighet som motsvarar 85 % till 90 %. Så för att bibehålla det initiala resultatet, föreslås en kompletterande injektion efter den första året.

Frugan tycker också att mina läsare ska spana in dessa bloggar om ni gillade hennes tips. MinBaby.se och CookPo.com.

Läs fler artiklar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *