Hur Tätar man Bilen mot Vatten?

bilen

På grund av det sätt på vilket de är monterade utsätts bilen för många variabler. En av dem är fukt eller vatten, som kan komma i form av regn, i pölar eller när du tvättar bilen.

Därför ska vi här berätta hur du kan skydda lamporna för lastbilar och fordon så att vatten inte kommer in. På så sätt kan du vara säker på att dina lampor kommer att hålla mycket längre.

bilen

Vad är risken för vatten i fordonsljusen?

Vatten anses vara en av de största riskerna för fordonsljus. I xenon– eller halogenlampor kan vattnets termiska chock få glaset som täcker glödlamporna att krascha och gå sönder.

När det gäller LED-ljusstakar kan däremot lysdioderna påverkas av vatten, särskilt om vattnet har ett högt innehåll av kalk och mineraler. Bildandet av kalkavlagringar kan leda till ökad korrosion i dem.

En stor mängd vatten kan leda till ökad korrosion, liksom uppkomsten av rost på metallkomponenterna i lastbils- och bilens lampor. Rost i till exempel ledningar eller i kontaktdon hindrar den elektriska strömmen från att passera, vilket gör att den inte når fram till fordonsljusen på samma sätt.

Dessutom är en annan risk vi har med vatten inuti lamporna på bussar, släpvagnslampor och bilar risken för kortslutning. Detta beror på att den elektriska strömmen möter vatten och kan generera en kortslutning i lampornas elektriska komponenter.

bilen

Hur skyddar man fordonsljus från vatten?

1) Reparera skadade höljen.

Det första du bör göra för att skydda bilens ljus från vatten är att kontrollera höljet som skyddar dem. Detta beror på att skador på höljena kan leda till att vatten sipprar in.

Till exempel kan en enkel spricka eller spricka orsaka en liten men konstant vattenläcka. Det är bäst att leta efter sprickor i bilbelysningens hölje och reparera dem så snart som möjligt.

2) Fäst lamporna ordentligt

Ett annat sätt på vilket vatten kan sippra in är från dåligt monterade och placerade lampor. Detta är en vanlig händelse eftersom vibrationer kan få lamporna att röra sig, särskilt om lampornas förankringar sitter löst.

För att säkra skåpbilslamporna eller led-bilslamporna räcker det bara att ta en skiftnyckel av rätt storlek eller en skruvmejsel för att dra åt skruvarna och muttrarna i basen. Detta kommer att säkerställa att alla komponenter är ordentligt fastsatta, vilket gör att man undviker rörelser som kan leda till att vatten sipprar in.

3) Kontrollera skydd och tätningar.

Slutligen är det också viktigt att kontrollera tillståndet hos skydd och tätningar på själva bilens ljusen. Plasten som förseglar LED-stången kan skadas av slitage och orsaka att vatten sipprar in, så den måste repareras.

bilen

Många gånger räcker det med att lägga lite silikon på biljusens kanter för att bättre försäkra isoleringen. Om du ser att plastskyddet är sprucket kan du byta ut det genom att leta efter dessa billjusersättningar i bilreservdelsbutiker. Detta kommer att skydda din lastbils- och bilbelysning bättre.

Läs denna artikeln som också handlar om bil och bilar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *