Olivolja – Här är frugans bästa tips: Användbara husmorstips och användningsområden

olivolja

Hej! Frugan här igen! Jag är så glad att kunna dela med mig av mina tips och erfarenheter när det kommer till att använda olivolja på flera olika sätt. Det är en fantastisk produkt som kan användas på så många sätt, och det är en stor del av vår livsstil. Så här kommer några av mina bästa husmorstips som jag hoppas kan hjälpa er att spara pengar och leva ett hälsosammare och mer hållbart liv.

olivolja

Skönhetsprodukter med olivolja

Kroppslotion

Jag älskar att använda olivolja som en naturlig och ekonomisk kroppslotion. Den är perfekt för att återfukta huden och lämnar den mjuk och len. Blanda bara lite av oljan med en lika stor mängd vatten och massera in i huden efter duschen. Ni kommer bli förvånade över hur mjuk och återfuktad er hud känns!

Hårbalsam

Det är också fantastiskt för att vårda torrt och skadat hår. Blanda en liten mängd olivolja med en klick balsam, och applicera på håret efter schamponering. Låt verka i några minuter och skölj sedan ur. Ert hår kommer att kännas återfuktat och glänsande!

Sminkborttagning

Sminkborttagning kan vara dyrt, men olivolja är ett prisvärt och skonsamt alternativ. Applicera lite av oljan på en bomullstuss och torka bort sminket varsamt. Den är särskilt bra på att ta bort vattenfast mascara och eyeliner.

Läsvärt: 7 tips för att använda citron

Olivolja i hemmet

Möbelpolish

Olivolja är ett utmärkt, naturligt och ekonomiskt alternativ till möbelpolish. Blanda lika delar olja och vitvinsvinäger i en sprayflaska och skaka om väl. Spraya på möbeln och torka sedan av med en mjuk trasa. Era möbler kommer att glänsa och se ut som nya!

Rostfritt stål

För att rengöra och polera rostfritt stål, applicera en liten mängd olja på en trasa och gnid in i stålytan. Torka bort eventuellt överskott med en ren trasa. Det rostfria stålet kommer att glänsa och se fräscht ut igen!

Trägolv

Olivolja är också bra för att rengöra och vårda trägolv. Blanda en del olja med två delar varmt vatten och häll över golvet. Torka av med en mjuk trasa eller golvmopp. Golvet kommer att få en fin glans och se välvårdat ut!

Önskar du hjälp med städning eller andra hushållsnära tjänster? En städfirma kan erbjuda flera olika tjänster efter dina önskemål och behov. Bor du i Stockholmsområdet kan en städfirma som bland annat erbjuder byggstäd, hemstäd och flyttstäd i Täby hjälpa dig med dina behov.

olivolja

Olivolja i matlagning och bakning

Dressingar och marinader

Olivolja är perfekt för att göra smakrika dressings och marinader. Blanda oljan med vinäger, citronsaft, örter och kryddor för att skapa en härlig dressing till sallader, eller använd den som en marinad för kött, fisk och grönsaker. Jag älskar att experimentera med olika smakkombinationer, och olivolja är en utmärkt bas för att skapa spännande smaker.

Stekning och gräddning

Olivolja är även utmärkt för stekning och gräddning. Använd den istället för smör eller margarin när ni steker grönsaker, fisk eller kött. Det ger en härlig smak och är dessutom nyttigare. Ni kan även använda oljan istället för smör i bakning – bara ersätt smöret med lika stor mängd olja. Det ger en saftig konsistens till bakverken och är perfekt för dem som vill undvika mjölkprodukter.

Olivolja i bröd

Ett av mina favoritrecept är att använda olivolja i brödbak. Det ger brödet en saftig och smakrik konsistens som jag verkligen älskar. Blanda olja med vetemjöl, vatten, jäst och salt för att skapa en enkel och god bröddeg. Låt jäsa, forma brödet och grädda i ugnen – så enkelt och så gott!

Hälsofördelar

Olivolja är inte bara mångsidigt och ekonomiskt, det är också en hälsosam produkt. Det är rikt på enkelomättade fettsyror och antioxidanter, vilket har visat sig vara bra för hjärtat och hjärnan. Dessutom har det antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna.

Så där ja! Det var mina bästa tips för att använda olivolja i vardagen! Jag hoppas att ni har fått några nya idéer och känner er inspirerade att utforska de många användningsområdena för denna fantastiska produkt. Det är verkligen en riktig skatt i vårt kök och hem, och jag kan inte tänka mig att vara utan den. Lycka till och ha en fantastisk vår!

Fansupportform.com

På tal om hälsofördelar ovan så kanske du också vill få 10 tips för vardagsträning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *